Het geheel van elektrische apparaten, aansluitingen en  verbindingen in uw woning of bedrijfspand vallen onder de noemer  elektrische installatie. Wij als  erkende UNETO-VNI aangesloten  electriciens helpen u graag bij uw storing of project. Tevens  helpen wij u bij  het inrichten en installeren van hoogwaardige verlichting,  al dan niet voorzien van een lichtplan. In die zin kunnen wij optreden  als uw totaal installateur die vanaf het leveren en installeren van de  groepenkast doorwerkt tot aan het aansluiten van uw verlichting,  netwerk, demotica.

De belangrijkste elementen binnen elektrische installaties voor u op een rij:

  - aardlekschakelaar
  - stop per groep
  - hoofdschakelaar
  - elektriciteitsmeter

Wist u dat:

Een hoofdschakelaar verplicht is  voor alle nieuwe installaties, ook bij grote wijzigingen aan de bestaande installatie.
Alle groepen moeten achter een aardlekschakelaar zitten met een  maximum van vier groepen per aardlekschakelaar .  Dit  is  in de  meeste gevallen een woonhuis situatie. In een bedrijfspand gelden andere normen, maar zijn per object verschillend.
Alle apparaten met een aansluitwaarde van meer dan 3000 watt moeten een eigen groep hebben.
Wasmachine, droger, vaatwasmachine en oven moeten een eigen groep  achter een aardlekschakelaar hebben. Dit geldt niet als de installatie een  TN-stelsel gevoed wordt en de wasmachine of het fornuis vast  aangesloten wordt.
Elke nieuwe wandcontactdoos die aangelegd wordt moet een aardcontact hebben.

70205f578443f3dff2bf6fd8aaace8c4
RRelektro   Contact R&R   Vacatures   EnergieNwonen   Domotica   Zonnepanelen   Electro info   Foto's werk